Het belang van bewegingsonderwijs

Een goede koprol. Dat is wat we ieder kind gunnen. In de praktijk zien we dat steeds meer kinderen moeite hebben om een goede koprol te maken. De motoriek van kinderen gaat achteruit en dat heeft invloed op de kansen voor een gezond en actief leven. Daarom moeten we investeren in kwalitatief bewegingsonderwijs. 

Gezonde leefstijl kinderen onder druk

Bijna een kwart (23%) van de kinderen scoort een onvoldoende bij een beweegtest en slechts 14% van de kinderen (6 t/m 12 jaar) speelt elke dag buiten. Waar we kinderen vroeger naar binnen moesten sleuren, spelen kinderen nu het liefst met hun gsm of spelcomputer. Vingers vliegen razendsnel over de knoppen en kinderen wanen zich al gauw in de online wereld. Dat heeft veel invloed op het beweeggedrag van kinderen. Kinderen van 8 t/m 12 jaar zitten gemiddeld 8 uur per dag. Dat maakt ons kampioen zitten. Bovendien heeft ruim 13% van de jeugd van 4 t/m 17 jaar overgewicht. Daar moet verandering in komen.

Bewegingsonderwijs aan de basis

Kwalitatief bewegingsonderwijs staat aan de basis van een gezond en actief leven. Door kinderen van jongs af aan veel en vaardig te laten bewegen, kunnen zij actief en gezond opgroeien. Kinderen raken vertrouwd met sporten en bewegen, doordat het vanzelfsprekende onderdelen in het dagelijks leven zijn. Sporten en bewegen is niet alleen leuk, het draagt ook bij aan een gezonde leefstijl en het bevordert de leerprestaties. Een gezonde jeugd maakt kinderen klaar voor de toekomst. Ze kunnen zichzelf ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Daarnaast helpt bewegen en meedoen om meer zelfvertrouwen te krijgen en betrokken te raken bij wat er speelt in de leefomgeving.

Meer en beter bewegen met Ben Bizzie

Ben Bizzie zet zich in om kinderen structureel meer en beter te laten bewegen. Dat doet hij op en rond school, maar ook daarbuiten. Door een kwaliteitsimpuls te geven aan het bewegingsonderwijs, het aanbieden van pauzesport, naschoolse sportactiviteiten en nog veel meer. Altijd met plezier, daarom heeft Ben zelf ook altijd een lach op zijn gezicht. Er is speciaal aanbod voor kinderen die een motorische achterstand hebben. En Ben helpt om gezond te eten en bewuster te worden over een gezonde leefstijl. Ben Bizzie is op steeds meer scholen en in dorpen een bekend begrip. Hij legt de verbinding met lokale organisaties en verenigingen.  en legt lokaal de verbinding. Ben Bizzie en een enthousiast team van beweegcoaches helpen kinderen, maar ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders om bij te dragen aan een gezonde en sportieve jeugd.