Ben Bizzie Gezond

Ben Bizzie Gezond zet in op thema's die een gezonde leefstijl stimuleren. Er is aandacht voor meer water drinken, gezonde voeding en meer (buiten) spelen op en rond school en de kinderopvang. Aan de hand van de Ben Bizzie Monitor wordt de leefstijl van kinderen in kaart gebracht en bepaald welke aanpak nodig is om kinderen (en hun ouders te helpen bij het maken van gezonde keuzes. 

Kinderen worden ook actief betrokken om aan de slag te gaan met hun gezonde leefstijl. Zo kunnen kinderen zelf ideeën bedenken en (mee) uitvoeren om meer water te drinken, gezond te eten of meer te sporten. Kinderen zitten zelf vol goede en creatieve ideeën, die samen met de beweegcoach tot uitvoering gebracht kunnen worden. Daarbij wordt ook de verbinding gelegd met lokale partners en ondernemers. 

Het is mogelijk dat de beweegcoach meedenkt over en ondersteunt bij de inzet van projecten rondom de Gezonde School of de Gezonde Kinderopvang. Tot slot heeft Ben Bizzie zijn eigen gezondheidsboek. Een boek met gezonde, lekkere en leuke tips voor jong en oud, vol met recepten, gezonde weetjes, spellen en beweegtips.